Logo Fotostudio Wick Natzijl
Ik moet het zien, het moet er echt zijn!

40 jaar ervaring

"Mijn naam is Nikki Natzijl en fotograferen is mij bijna letterlijk met de paplepel ingegeven. In 1974 begon mijn vader, Wick Natzijl, zijn fotostudio in Alkmaar. De fotostudio groeide al snel uit tot een bedrijf met aanzien in de wijde omgeving en heel Nederland. Jarenlang verzorgde Fotostudio Wick Natzijl de fotografie voor bedrijven en gemeentes waaronder bijvoorbeeld het Noordhollands Dagblad, Bouwfonds, De Boer Tenten, Reed Business Information en Gemeente Alkmaar. In deze periode is een indrukwekkend beeldarchief opgebouwd.

Al van kinds af aan, was ik in de fotostudio te vinden. Ik ging mee op reportage en hielp met het poederen van neuzen en het recht trekken van kleding. Op jonge leeftijd liep ik al met de camera rond. Op mijn achttiende mocht ik voor het eerst zelf op reportage. Ik had net mijn rijbewijs op zak. Ik weet nog goed hoe spannend dat was!

 

Kwaliteit

Al op jonge leeftijd leerde ik films ontwikkelen en werken in de doka. Samen met mijn vader streefde ik steeds naar de hoogste kwaliteit! Het heeft dan ook lang geduurd voordat we overschakelden op de digitale fotografie. Simpelweg omdat we de eerste jaren niet tevreden waren over de kwaliteit.

 

Inleven

Inmiddels heb ik mijn koperen jubileum als fotograaf alweer achter de rug. In de loop der jaren heb ik ontdekt en geleerd dat ik alles kan fotograferen. Ik vind het leuk om me in te leven in elke nieuwe situatie. Het mooiste uit iemand te halen voor een portret of precies op de juiste manier een gebouw of een andere situatie te treffen. Als ik fotografeer, dan verplaats ik me even helemaal in de ander. Belangrijk voor mij is dat ik het moet zien, pas als het er écht is, dan druk ik die knop in en maak ik de foto.

Vragen en of opmerkingen? Stel ze gerust!