Fotografie Wick Natzijl

De bekende naam Wick Natzijl komt van, Fotostudio Wick Natzijl destijds gevestigd in het centrum van Alkmaar.

 

In 1974 begon mijn vader, Wick Natzijl, zijn fotostudio in de binnenstad. De fotostudio groeide al snel uit tot een bedrijf met aanzien in de wijde omgeving en heel Nederland. Jarenlang verzorgde Fotostudio Wick Natzijl de fotografie voor bedrijven en gemeentes waaronder bijvoorbeeld het Noordhollands Dagblad, Bouwfonds, De Boer Tenten, Reed Business Information en Gemeente Alkmaar.

 

In deze periode is een indrukwekkend beeldarchief opgebouwd en nu na 45 jaar wordt het nog steeds aangevuld.

 

Mijn naam is Nikki Natzijl en fotograferen is mij bijna letterlijk met de paplepel ingegeven. Al van kinds af aan, was ik in de fotostudio te vinden. Ik ging mee op reportage en hielp met het poederen van neuzen en het recht trekken van kleding. Op jonge leeftijd leerde ik films ontwikkelen, werken in de doka en op mijn achttiende mocht ik voor het eerst zelf op reportage. Ik weet nog hoe spannend dat was, alles met analoge camera en 36 foto’s op rol.

 

Inmiddels bijna twintig jaar verder als fotograaf heb ik in de loop der jaren de veranderingen van analoge naar de digitale fotografie meegemaakt, ontdekt en geleerd dat de apparatuur de foto niet maakt maar het oog erachter. Inmiddels kan ik alles fotograferen en vind het leuk om me in te leven in elke nieuwe situatie, het mooiste uit iemand te halen voor een portret. Als ik fotografeer, dan verplaats ik me even helemaal in de ander. Voor het perfecte plaatje is het belangrijk dat je het moet zien, dan pas druk je op de ontspanknop en de foto wordt gemaakt.


Contact

Fotostudio Wick Natzijl

Nikki Natzijl

Westeinde 47

1636 VC Schermerhorn

 

06-54341486

072-5123855

info@wicknatzijl.nl